Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Insight Holdings Group mag Veeam Software Holding overnemen (concentratiebesluit)

Fondsen onder beheer van Insight Holdings Group LCC mogen Veeam Software Holding Limited overnemen.

Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op
21 januari 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Fondsen onder beheer van Insight Holdings Group LLC houden zich bezig met investeringen in groeibedrijven op het gebied van software, internet en data services
  • Veeam Software Holding Limited houdt zich bezig met het leveren en ontwikkelen van back-up en herstelsoftware

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de overname wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een overname hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.

 

Documenten

Insight Holdings Group mag Veeam Software Holding overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 33.74 KB)