Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

House of Care Talents (House of HR) mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Monitus (concentratiebesluit)

House of HR N.V. mag via House of Care Talents B.V. uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Monitus B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 24 februari 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • House of Care Talents B.V. (House of HR N.V.): House of Care Talents B.V. wordt tussen signing en closing opgericht als een 100% dochteronderneming van House of HR N.V. (HOHR). HOHR is gespecialiceerd in payrolling, internationale arbeidsbemiddeling, uitzenden, detacheren, werving en selectie van algemeen tot professioneel personeel in de sectoren logistiek, bouw, techniek, financieel, productie en administratie in Nederland, Duitsland, Polen, Spanje BelgiĆ«, Luxemburg, Portugal, Frankrijk, RoemeniĆ« en Zwitserland. HOHR houdt aandelen in verschillende ondernemingen actief op de Nederlandse markt voor de werving, selectie en (her)plaatsing van personeel op uitzend- en detacheringsbasis.
  • Monitus B.V. is de topholding van de TMI Groep, een uitzend-, detacherings-, ZZP-bemiddelings- en werving en selectiebedrijf gespecialiseerd in de zorgsector. Monitus houdt aandelen in verschillende ondernemingen die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen, uitzenden en detacheren van zorgpersoneel.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de [fusie, overname of joint venture] wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een [fusie, overname of joint venture] hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.

 

Documenten

House of Care Talents (House of HR) mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Monitus (concentratiebesluit) (PDF - 37.89 KB)