Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hilton Foods Limited mag de helft van de aandelen in Dalco Food overnemen (concentratiebesluit)

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is akkoord met het samengaan van Hilton Foods met Dalco Food. Hilton Foods koopt de helft van de aandelen in Dalco Food van Orlando Beheer. Ze krijgt hiermee gezamenlijke zeggenschap over Dalco Food samen met Orlando Beheer.

Hilton Foods produceert, verpakt en distribueert (verwerkt) vlees, vis en wild voor de detailhandel. Hilton Foods verpakt ook vleesvervangers en vleesalternatieven. Dalco Food is actief op het gebied van de productie van verwerkte vleesproducten en van vleesvervangers en vleesalternatieven.

De ACM heeft gekeken naar de verschillende markten waarop beide bedrijven actief zijn en in hoeverre het samengaan gevolgen heeft voor de concurrentie op deze markten. De ACM concludeert na marktonderzoek dat er voldoende concurrentie over blijft op de markten voor de productie en verwerking van vleesproducten en de productie van vleesvervangers. Er zijn voldoende andere spelers actief waar concurrentiedruk vanuit gaat.

Fusiecontrole ACM

De ACM houdt toezicht op bedrijven zodat ze eerlijk concurreren en voorkomt misbruik van marktmacht. Bij een fusie of een overname toetst de ACM vooraf of de bedrijven die samengaan niet teveel macht krijgen. Daardoor beschermt de ACM concurrentie en consumenten.

 

Documenten

Hilton Foods Limited mag de helft van de aandelen in Dalco Food overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 437.17 KB)