Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hilti wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over 4PS en haar dochterondernemingen (concentratiemelding)

Hilti Corporation wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over 4PS Beheer B.V. en haar dochterondernemingen. De bedrijven hebben op 12 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Hilti is actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie van bevestigings-, sloop-, meet- en brandbeveiligingsoplossingen en aanverwante producten voor professionele eindgebruikers in de bouw, onderaanneming, mijnbouw, energiesystemenbouw en het onderhoud van gebouwen. Hilti verkoopt ook enkele softwareoplossingen die zijn gericht op de bouwsector.

  • 4PS ontwerpt, implementeert en onderhoudt Enterprise Resource Planning (“ERP”) software voor de bouw-, weg- en waterbouw- en installatiebranche. Deze software heet 4PS Construct. 4PS Construct stelt bedrijven in staat verschillende soorten data en transacties te verwerken en vast te leggen, in het kader van (onder meer) controlling, boekhouding, rapportage, HR, alsook middels bouwspecifieke modules voor aanbestedingsprocessen en voorraad- en materieelbeheer.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355