Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hedin wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Renova (concentratiemelding)

Hedin Automotive B.V. wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Renova Automotive Group B.V. . De bedrijven hebben op 26 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Hedin Automotive B.V. maakt sinds begin 2022 als (indirecte) dochteronderneming onderdeel uit van het Zweedse mobiliteitsconcern Hedin Group AB. Hedin Group AB is onder andere actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België en Zwitserland. Haar belangrijkste activiteiten betreffen de groot- en detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto’s en bedrijfswagens alsmede de distributie van auto-onderdelen. In Nederland is Hedin Group AB (alleen) actief via Hedin Automotive B.V.
  • Renova Automotive Group B.V. is een Nederlandse autodealer. Renova opereert voornamelijk in Zuid-West-Nederland. Renova heeft vijf (5) dealervestigingen en drie (3) ondersteunende locaties die twee (2) automerken vertegenwoordigen: BMW en MINI. Aanvullend biedt Renova gebruikte auto's (van het merk BMW en MINI) en diensten als leasing. Renova is ook actief als autoschadehersteller. De dochterondernemingen van Renova (die alle onderdeel van de transactie uitmaken) zijn: Renova Roosendaal B.V., Renova Breda B.V., Renova Tilburg B.V., Renova Waalwijk B.V., Renova Goes B.V., Renova Bladel B.V. en Renova I B.V.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355