Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hedin wil bepaalde activa en passiva van Wensink verkrijgen

Hedin Automotive B.V. wil via Stern 50 B.V. bepaalde activa en passiva van 5 dealervestigingen van Wensink Automotive B.V. verkrijgen De bedrijven hebben op 17 juni 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Stern 50 B.V. is een indirecte dochter van Hedin Automotive B.V. Stern is een automotive concern dat ruim 20 automerken vertegenwoordigt op circa 60 locaties in Nederland. Aanvullen biedt de Stern diensten zoals leasing, verhuur, verzekering, financiering en bedrijfswageninrichting. Sterns is ook actief als autoschadehersteller.
  • Wensink Automotive B.V. opereert voornamelijk in Noord- en Midden-Nederland. Wensink is een onderneming me 40 vestigingen. Aanvullend biedt Wensink diensten zoals leasing, verzekering, verhuur, financiering en bedrijfswageninrichting. Wensink is ook actief als autoschadehersteller. De transactie betreft alleen de relevante activa en passiva van de Citro├źn en DS activiteiten van Wensink in Groningen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Assen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355