Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hedin Automotive wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over bepaalde activa/passiva, t.a.v. het merk Peugeot, van drie vestigingen van Nefkens in Groningen, Assen en Veendam

Hedin Automotive wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Nefkens. De bedrijven hebben op 28 februari 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Hedin Automotive B.V.: is een automotive concern dat ruim 20 automerken vertegenwoordigt op circa 60 locaties in Nederland. Het gaat om onder andere de merken Mercedes-Benz, Smart, Renault, Nissan, Volvo, Opel, Ford, Dacia, Land Rover, Jaguar, Kia, Fiat, Alfa, Abarth, Jeep, Mitsubishi. Aanvullend biedt Hedin Automotive B.V. diensten zoals, leasing, verhuur, verzekering, financiering, bedrijfswageninrichting en het herstellen van autoschade.
  • Nefkens B.V.: is een indirecte dochter van Emil Frey Holding AG, een Europees automotive concern. Emil Frey Nederland opereert voornamelijk in Noord- en Midden-Nederland, met ook een aantal vestigingen in Zuid-Nederland. Emil Frey Nederland is een onderneming met 58 vestigingen, die 17 automerken vertegenwoordigt zoals Peugeot, DS, Citroën, Opel, BMW, Mini, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda, Renault, Dacia, Nissan, Hyundai en XPENG. Aanvullend biedt Emil Frey Nederland diensten zoals leasing, import en export van nieuwe en gebruikte auto’s en verkoop,distributie van automotive supplies en het herstellen van autoschade..

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355