Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Groupe Sterne wil NOX overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Groupe Sterne wil NOX overnemen. De bedrijven hebben op 25 februari 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Groupe Sterne: biedt via haar verschillende dochterondernemingen documenten pakketkoerierdiensten aan. Groupe Sterne is gespecialiseerd in het aanbieden van snelle koeriersdiensten en expres koeriersdiensten (levering op de dag zelf of voor een bepaald tijdstip de volgende dag). Het centrum van de activiteiten van Groupe Sterne bevindt zich in Frankrijk, waar zij circa 90% van haar omzet genereert.
  • NOX: een groep van ondernemingen die specialiseren in koeriers- en pakketdiensten, alsook vrachtlogistiek. NOX specialiseert zich in het bijzonder in innight en overnight bezorging, weekend- en feestdagen bezorging, en aanvullende ondersteunende logistieke diensten (zoals het leveren van track-and-trace en ondersteuning bij douaneafhandeling). De klanten vanNOX zijn voornamelijk actief in de automotive, landbouw, productie, bouw en medische technologie sectoren.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355