Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

GP Groot mag BNext.nl overnemen (concentratiebesluit)

GP Groot inzameling en recycling Randstad B.V., onderdeel van de GP Groot Groep, mag BNext.nl Groep B.V. (met uitzondering van BNext.nl Terneuzen B.V.) overnemen. Tevens mag GP Groot Recycling B.V. middels Sortiva B.V. gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over BNext.nl Vastgoed Beheer B.V. (met uitzondering van BNext.nl Harderwijk Beheer B.V., BNext.nl Amsterdam Beheer B.V. en BNext.nl Terneuzen Beheer B.V.). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 23 maart 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • GP Groot is actief in de inzameling van huishoudelijk afval, licht verontreinigd gevaarlijk afval, commercieel niet-gevaarlijk bedrijfsafval (waaronder bouw- en sloopafval en puin), industrieel afval en groenafval. Daarnaast is GP Groot actief op het gebied van de verwerking en levering van verschillende soorten afval.
  • Sortiva verwerkt, levert en stort huishoudelijk afval, commercieel niet-gevaarlijk bedrijfsafval (waaronder bouw- en sloopafval en puin). Daarnaast stort Sortiva industrieel afval en verwerkt en levert Sortiva groenafval.
  • BNext.nl is actief in de inzameling van licht verontreinigd gevaarlijk afval, commercieel niet-gevaarlijk bedrijfsafval (waaronder bouw- en sloopafval en puin) en groenafval. Daarnaast is BNext.nl actief op het gebied van de verwerking, levering en storting van verschillende soorten afval.
 

Documenten

GP Groot mag BNext.nl overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 39.56 KB)