Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gilde Healthcare wil Groepspraktijk Scharenborg overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Gilde Healthcare wil Groepspraktijk Scharenborg overnemen. De bedrijven hebben op 3 november 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Gilde Healthcare: is een private equity fonds in de vorm van een coöperatie die namens haar leden investeert in kleine en middelgrote ondernemingen die actief zijn in de gezondheidssector. Gilde Healthcare is onderdeel van Gilde Healthcare Private Equity, een investeringsmaatschappij met een viertal fondsen.
  • Groepspraktijk Scharenborg: is een financiële holding die verschillende dochterondernemingen heeft die actief zijn op het gebied van zorgverlening. Deze dochterondernemingen zijn voornamelijk actief op het gebied van orthopedisch schoeisel en podotherapie.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag nadat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Zorg 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000 
Telefax: (070) 722 2355