Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gewijzigd verzoek TenneT capaciteitsberekening intraday CWE

TenneT TSO B.V. (hierna: TenneT) heeft een voorstel tot wijziging van de capaciteitsberekeningsmethodologie voor intraday in Centraal-West Europa aan de ACM ter goedkeuring voorgelegd.

Wat wordt er gewijzigd?

TenneT stelt voor om de door de ACM goedgekeurde methodologie voor CWE intraday te wijzigen. Het voorstel is om ook voor de Oostenrijkse biedzone gebruik te maken van het zogenaamde increase/decrease proces. Dit proces geeft de mogelijkheid om extra capaciteit voor intraday vrij te geven na het flow-based day-ahead marktkoppelingsproces.

TenneT heeft het voorstel ontwikkeld met de TSB’s van Centraal-West Europa.

Reacties welkom

Heeft uw organisatie belang bij het besluit dat de ACM gaat nemen? Dan kunt u via deze openbare consultatie uw zienswijze geven op deze publicatie. De ACM weegt binnengekomen reacties zorgvuldig mee voordat zij een besluit neemt.

Tot wanneer kunt u reageren?

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op 12 april 2019.

Hoe kunt u reageren?

U kunt uw reactie per post (en in kopie per e-mail) insturen. Vermeld daarbij graag zaaknummer ACM/19/035252.

per post:

Autoriteit Consument & Markt
t.a.v. Directie Energie
Postbus 16326
2500 BH Den Haag

per e-mail:

secretariaat [punt] DE [at] acm [punt] nl (secretariaat[dot]DE[at]acm[dot]nl)

Vertrouwelijke gegevens?

Misschien zijn passages uit uw reactie vertrouwelijk. Als u vindt dat gegevens vertrouwelijk zijn, dan kunt u dat aangeven en uitleggen waarom dat zo is. Bevat uw reactie in uw ogen vertrouwelijke passages? Dan ontvangen wij graag twee versies van uw reactie: een vertrouwelijke en een openbare versie van uw reactie.

 

Documenten

Gewijzigd verzoek TenneT capaciteitsberekening intraday CWE (PDF - 704.47 KB)