Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gasunie Engineering en Gasunie Waterstof Services veranderen van naam

Gasunie Engineering en Gasunie Waterstof Services, zusterbedrijven van Gasunie Transport Services (GTS), veranderen binnenkort van naam. Dat heeft GTS toegezegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wat de nieuwe namen van de twee bedrijven worden, is nog niet bekend.

Onderscheid in namen en logo’s

GTS maakt op deze manier een duidelijk onderscheid in namen en logo’s tussen de gasnetbeheerder en de commerciële bedrijfsonderdelen, in lijn met de Gaswet. Deze bedrijfsonderdelen kunnen daardoor niet langer op de markt profiteren van de naamsbekendheid van de gasnetbeheerder. En voor consumenten en bedrijven is het voortaan duidelijk met wie ze te maken hebben: met de gasnetbeheerder die wettelijke taken uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aanverwante activiteiten verricht.

Gelijk speelveld

De ACM vindt het voor de energietransitie belangrijk dat ook bedrijven die niet in overheidshanden zijn gelijke kansen krijgen om nieuwe energiediensten te ontwikkelen. Dat is ook in lijn met Nederlandse en Europese regelgeving. Om deze markten goed te laten werken is een gelijk speelveld nodig. En een goed werkende markt zorgt voor innovaties, investeringen en scherpe prijzen, zeker op de lange duur.