Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Foresco Packaging wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Palletcentrale Groep (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Foresco Packaging NV (hierna: Foresco) wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Palletcentrale Groep B.V.(hierna: Palletcentrale). De bedrijven hebben op 10 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Foresco is actief op het gebied van de productie en verkoop van houten pallets en verschillende soorten verpakkingen in (met name) België en Nederland. Tevens biedt Foresco reparatie- en onderhoudsdiensten aan voor verhuurders van pallets.
  • Palletcentrale is actief op het gebied van de productie en verkoop van houten pallets en in zeer geringe mate kunststof pallets in verschillende Europese landen, waaronder met name in Nederland. Daarnaast biedt Palletcentrale in zeer beperkte mate reparatie- en opslagdiensten aan bestaande klanten. Palletcentrale biedt deze diensten enkel aan bestaande kopers aan, en niet aan verhuurders van pallets.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Mededinging 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000 
Telefax: (070) 722 2355