Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Foresco Packaging wil Europe Pallet, Pallet Service Steenbergen en PSS Services overnemen (concentratiemelding)

Foresco Packaging N.V. is voornemens om uitsluitende zeggenschap te verkrijgen over Europe Pallet B.V., Pallet Service Steenbergen B.V. en PSS Services B.V. De bedrijven hebben op 31 maart 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Foresco Packaging is de 100% aandeelhouder van verschillende verpakkingsbedrijven, waaronder Verhoeven Pallets, Arifal, Smolders, Phoenix Pallets, Dongen Pallets, PKF Pallets, Packaging Partners, Paletco en Lapack. Foresco is onder deze namen actief op de markt voor de verkoop van houten pallets en verpakkingen en biedt onderhoud- en reparatiediensten van pallets aan.
  • Europe Pallet en Pallet Service Steenbergen zijn actief op het gebied van de verkoop (maar niet de productie) van houten pallets. Europe Pallet biedt daarnaast reparatie, sortering en inspectie van houten pallets aan. PSS Services is in beperkte mate actief op het gebied van de verhuur van pallets, ook wel pallet pooling genoemd.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355