Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Fairfax wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Meadow Foods (concentratiemelding)

Fairfax Financial Holdings Limited (hierna: Fairfax) wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Swan Topco Limited en haar dochterondernemingen (hierna: Meadow Foods). De bedrijven hebben op 7 september 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Fairfax is een financiële houdstermaatschappij gevestigd in Toronto, Canada. Via haar dochterondernemingen richt zij zich voornamelijk op schade- en ongevallenverzekeringen, herverzekeringen en het daaraan gekoppelde beleggingsbeheer. Daarnaast is een beperkt aantal van de ondernemingen in haar portefeuille actief op andere markten dan de verzekeringsmarkt.
  • Meadow Foods is actief in het Verenigd Koninkrijk en richt zich op de productie en verwerking van voedingsingrediënten. Meer specifiek specialiseert Meadow Foods zich in zuivel, fruit- en zoetwarensauzen, (suiker)strooisels, decoraties en toppings, bereide voedingswaren en plantaardige alternatieven voor zuivelproducten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355