Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Evos mag Oiltanking Amsterdam, Oiltanking Terneuzen, Oiltanking Ghent, Oiltanking Malta overnemen (concentratiebesluit)

Evos B.V. mag Oiltanking Amsterdam B.V., Oiltanking Terneuzen B.V., Oiltanking Ghent N.V., Oiltanking Malta Ltd. (hierna: Oiltanking) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 24 augustus 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Evos is een aanbieder van de opslag van bulkvloeistoffen. Evos beschikt over vier terminals, gevestigd in Amsterdam, Rotterdam Hamburg, en Algeciras. In het ARA gebied is Evos actief op het gebied van de opslag van olieproducten en chemicaliĆ«n. Als onderdeel van deze opslagactivi-teiten levert Evos bijkomende diensten, bestaande uit het mengen, verwarmen, verrijken en homogeniseren van bulkvloeistoffen, het denatureren van Ethyl Alcohol en het assisteren van afnemers van opslagruimte met het doorlopen van douaneprocedures, laden en lossen en het optimaliseren van laadplannen.
  • Oiltanking is een aanduiding voor een verzameling Europese activa, bestaande uit tanks voor de opslag van bulksvloeistoffen in de ARA-regio. Oiltanking beschikt over vier terminals, gevestigd in Amsterdam, Terneuzen, Gent en Malta. Oiltanking is voornamelijk actief op het gebied van de opslag van olieproducten en chemicaliĆ«n (en aanverwante activiteiten). Voorts slaat Oiltanking, in beperkte mate biobrandstoffen en ruwe olie (crude oil) op. Als onderdeel van haar opslagactivitei-ten levert Oiltanking bijkomende diensten, bestaande uit het mengen, verwarmen, verrijken en homogeniseren van bulkvloeistoffen, het denatureren van Ethyl Alcohol en het assisteren van afnemers van opslagruimte met het doorlopen van douaneprocedures, laden en lossen en het optimaliseren van laadplannen.
 

Documenten

Evos mag Oiltanking Amsterdam, Oiltanking Terneuzen, Oiltanking Ghent, Oiltanking Malta overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 43.8 KB)