Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ENVIEM Energy wil een aandeel verwerven in Hezelaer waarmee gezamenlijke zeggenschap in voornoemde onderneming ontstaat (concentratiemelding)

ENVIEM Energy Holding B.V., onderdeel van de ENVIEM-groep, een aandeel wil verwerven in Holding Hezelaer B.V., een bestaande deelneming van Heen B.V. Hierdoor verkrijgen ENVIEM Energy Holding B.V. en Heen B.V. gezamenlijke zeggenschap in Holding Hezelaer B.V. De bedrijven hebben op 24 oktober 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • ENVIEM-groep: is actief in de handel en verwerking van (aard)olie(producten), via onder meer de exploitatie van 600 tankstations in Nederland, BelgiĆ«, Duitsland en Frankrijk en de levering van brandstoffen, de productie van smeerolie en de opslag en verwerking van afgewerkte olie;
  • Heen: is een besloten vennootschap en ontplooit geen zelfstandige operationele activiteiten;
  • Hezelaer: levert duurzame energie (gas en elektriciteit) aan groot- en kleinverbruikers. Daarnaast is zij actief op de groothandelsmarkt voor gas en elektriciteit, waar zij eventuele overschotten verkoopt. Ook ontwikkelt, exploiteert en beheert zij diverse (duurzame) energieprojecten, zoals zon- en windmolenparken en warmtenetten. Verder verleent zij aanverwante diensten, zoals meetdiensten en energieadvies.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
ACM-Post [at] acm [punt] nl