Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Emil Frey Nederland wil Stam Nefkens overnemen (concentratiemelding)

Emil Frey Nederland N.V. wil, via haar dochteronderneming Nefkens B.V., activa, overeenkomsten en passiva van Stam Nefkens B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 13 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Emil Frey Nederland N.V.: is houdstermaatschappij van ondernemingen actief in de autobranche, waaronder met name autodealerbedrijven met 56 vestigingen in Nederland, export van gebruikte en nieuwe personenwagens, import van gebruikte personenwagens, groothandel in autoaccessoires, autoschadeherstel, autolease en autoverhuur;
  • Stam Nefkens B.V.: is via haar dochterondernemingen autodealer met 8 vestigingen in de provincie Utrecht voor diverse automerken, is actief op het gebied van import en export van auto’s en levert autoschadehersteldiensten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355