Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ekris Retail mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over De Beier (concentratiebesluit)

Ekris Retail Holding B V. (“Ekris Retail”)  mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over De Beier B.V. en De Beier Service B.V. (gezamenlijk genoemd ‘ De Beier”). Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 3 maart 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Ekris Retail Holding B V. (“Ekris Retail”): Ekris Retail Holding B.V. is een dochter van Emil Frey Motors B.V., welke op haar beurt een dochter is van Emil Frey Nederland N.V. Emil Frey Nederland N.V. is een dealerholding die twaalf verschillende automerken vertegenwoordigt op 56 locaties in Nederland. Het gaat om de merken Peugeot, Opel, DS, Honda, Renault, BMW, Hyundai, Mini, Dacia, Citroën, Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Emil Frey Nederland is in Nederland ook actief als groothandelaar van auto-accessoires en aanverwante diensten in het IAM kanaal,2 autoschadehersteller en op het gebied van de import en export van auto’s. Emil Frey Nederland heeft tevens een autoleasebedrijf.
  • De Beier B.V. en De Beier Service B.V. (gezamenlijk genoemd ‘ De Beier”): De Beier is een autodealer met twee vestigingen in Heerenveen en verkoopt de merken BMW en MINI. Verder is zij actief op het gebied van de import en export van auto’s.
 

Documenten

Ekris Retail mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over De Beier (concentratiebesluit) (PDF - 36.73 KB)