Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Egeria Capital Management mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Arcus IT Group en Accent Assets (concentratiebesluit)

Egeria Capital Management B.V. mag via Medano Bidco B.V. uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Arcus IT Group B.V. en Accent Assets B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 1 juni 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Egeria is een investeringsmaatschappij die actief is op drie gebieden: Private equity middels de Egeria-fondsen en het Evergreen-fonds, Vastgoed (Egeria Real Estate Development en Egeria Real Estate investeringen) en Beursgenoteerde investeringen (Egeria Listed Investments). Egeria’s private equity investeringen woren beheerd via Egeria Capital Management B.V.
  • Medano Bidco maakt deel uit van investeringsmaatschappij Egeria.
  • Arcus IT Group is een Nederlandse onderneming die actief is op het gebied van IT-dienstverlening. Binnen de IT-dienstverlening is Arcus voornamelijk actief op het gebied van IT-uitbesteding (waaronder dataopslag, cloud-telefonie en netwerkverbindingen), software support en implementatie. Daarnaast is Arcus beperkt actief op het gebied van consultancy, trainingen en security-oplossingen. Arcus biedt ook verschillende devices aan, waaronder desktops, monitoren, routers etc.
  • Accent Assets is een Nederlandse onderneming die actief is op het gebied van IT-dienstverlening. Binnen de IT-dienstverlening biedt Accent verschillende diensten aan voornamelijk op het gebied van IT-uitbestedingsdiensten (clouddiensten (waaronder public cloud en private cloud) en communicatieoplossingen). Daarnaast is Accent beperkt actief op het gebied van consultancy, implementatie en security-oplossingen. Ook biedt Accent verschillende devices aan, waaronder laptops en smartphones. 
 

Documenten

Egeria Capital Management mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Arcus IT Group en Accent Assets (concentratiebesluit) (PDF - 39.32 KB)