Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

EDCO wil SHI overnemen (concentratiemelding)

EDCO Eindhoven Holding B.V., en daarmee indirect Rivian Capital B.V., wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over SHIPA Holding B.V.. De bedrijven hebben op 16 mei 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Rivean Capital: Rivean Capital is een private equity onderneming die verschillende fondsen opricht en beheert. Deze fondsen investeren in middelgrote ondernemingen die actief zijn in verschillende sectoren in Europa.
  • EDCO: EDCO is actief als groothandelaar in de distributie van dagelijkse ‘non-food’ consumentengoederen in Europa in o.a. de volgende productcategorieën: (i) elektronica, (ii) huishoudelijke producten, (iii) speelgoed, (iv) auto- en vrachtwagenaccessoires en (v) tuin.
  • SHI: SHI is actief als groothandelaar in de inkoop en distributie van specifieke ‘non-food’ consumentengoederen, met name producten en concepten die nodig zijn voor de afwerking of het verbeteren van woon- en werkomgevingen, zoals (i) elektronica, (ii) gereedschap, (iii) sanitair, (iv) schilderwaar en (v) multimedia.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355