Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Dura Vermeer Divisie Techniek mag Nexton Smartbuilding overnemen (concentratiebesluit)

Dura Vermeer Divisie Techniek B.V. mag Nexton Smartbuilding B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 13 december 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dura Vermeer Divisie Techniek B.V. is een 100% dochteronderneming van Dura Vermeer Groep N.V. (“Dura Vermeer”) en is opgericht om de (nog te ontwikkelen) activiteiten van Dura Vermeer op het gebied van installatietechniek onder te brengen. Dura Vermeer is actief in de bouwsector, in de mogelijke segmenten voor woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en techniek. De kernactiviteiten van Dura Vermeer betreffen de ontwikkeling en realisatie van bouw- en infrastructuurprojecten, onderhoud en renovatie van projecten.
  • Nexton Smartbuilding B.V. (“Nexton”) is een allround installatiebedrijf. Nexton richt zich op elektrotechniek, klimaat- en gebouwbeheerstechniek en beveiligingstechniek. Nexton biedt haar installatiediensten aan met toepassing van “smart building” techniek en technologie voor de gebouwde omgeving. Nexton richt zich met name op grotere, zakelijke klanten die actief zijn in vastgoedinvesteringen, retail en de bouw.
 

Documenten

Besluit openbare versie Dura Vermeer - Nexton (PDF - 40.6 KB)