Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Döhler wil (indirect) via Continental Fruit uitsluitende zeggenschap uitoefenen over SVZ (concentratiemelding)

Döhler Group SE (Döhler) wil (indirect) via Continental Fruit B.V. uitsluitende zeggenschap uitoefenen over S.V.Z. Industrial Products B.V. (SVZ). De bedrijven hebben op 19 juli 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Döhler is, samen met haar dochterondernemingen, actief in de productie en distributie van ingrediënten en ingrediëntensystemen voor de dranken- en voedingsmiddelenindustrie, met inbegrip van, maar niet beperkt tot natuurlijke fruit- en groentesapconcentraten, grondstoffen, essences, etherische oliën, aroma's en andere productie-ingrediënten voor de dranken- en voedingsmiddelenindustrie.
  • SVZ, momenteel een (indirecte) dochteronderneming van Coöperatie Koninklijke Cosun U.A. ("Cosun"), produceert, ontwikkelt en verkoopt fruit- en groente-ingrediënten voor de internationale voedingsmarkt. Hoewel SVZ haar hoofdkantoor in Nederland heeft, produceert en/of distribueert zij haar producten niet vanuit Nederland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355