Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DGS Group wil J.G. Van der Mey Group overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

DGS Group B.V. wil J.G. Van der Mey Group B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 18 november 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • DGS Group B.V. (Group of Butchers): is actief op het gebied van de productie en verkoop van een breed scala van vleeswaren en bewerkte vleesproducten, hoofdzakelijk aan retailers (supermarkten) in Nederland, Duitsland en BelgiĆ«. Group of Butchers is ook actief op het gebied van snijden en verpakken van vleeswaren voor retailers en in beperkte mate voor het out-of-home segment. Daarnaast is Group of Butchers actief op het gebied van productie en verkoop van spreads, salades, dips en tapas die zij verkoopt aan retailers. Group of Butchers exploiteert ook een keten van tien slagerswinkels (waarvan vier in Nederland onder de naam "Hergo" en zes in Duitsland onder de naam "Gmyrek").
  • J.G. van der Mey Group B.V.: is actief op het gebied van de productie en verkoop van bewerkte vleeswaren van varkensvlees. Van der Mey verkoopt haar producten voornamelijk aan de food processing industrie (voor verdere verwerking) en het out-of-home segment, maar ten dele ook direct aan retailers. Van der Mey verkoopt ook een deel van de varkensvleesproducten aan food traders. Van der Mey is hoofdzakelijk actief in Nederland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355