Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Dealer Groep Pon mag Century Holding overnemen (concentratiebesluit)

Dealer Groep Pon B.V. mag uitsluitende zeggenschap verwerven over Century Holding B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 24 augustus 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dealer Groep Pon B.V.: is een (sub)houdstermaatschappij van Pon Holdings B.V. De activiteiten zijn beperkt tot het houden van aandelen en/of het voeren van de directie in de verschillende werkmaatschappijen van Pon Holdings BV (Pon Groep). 
  • Pon Groep is actief op het gebied van import van (lichte bedrijfs) auto’s. Gerelateerd daaraan ontplooit Pon Groep activiteiten op het gebied van (detail)handel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs)auto’s en de daarbij horende onderdelen en accessoires, autoleasing autoverhuur, autoschadeherstel en bedrijfswageninrichting. Pon Groep is ook actief op het gebied van import van vrachtwagens, banden, diesel- en gasmotoren, bouw- en grondverzetmachines, elektronische en (elektro)technische componenten en de daarbij behorende onderdelen, alsook de import van industriële producten en diensten. Daarnaast is Pon Groep ook actief op het gebied van de productie en verkoop van fietsen.
  • Century Holding B.V.: is een houdstermaatschappij. De activiteiten beperken zich tot het houden van de aandelen in Century Beheer B.V. en Century Autogroep B.V.
  • Century Autogroep B.V. en de daarbij behorende dochterondernemingen is als VAG-dealer hoofdzakelijk actief op het gebied van (detail)handel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs) auto’s en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. Century Autogroep ontplooit activiteiten op het gebied van autoverhuur, autoschadeherstel, autobewassing en bedrijfswageninrichting. Daarnaast is Century Autogroep in zeer beperkte mate actief op het gebied van (detail)handel in fietsen van het merk Kalkhoff.
 

Documenten

Dealer Groep Pon mag Century Holding overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 43.79 KB)