Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

De Goudse mag Leidsche overnemen (concentratiebesluit)

De Goudse N.V. (De Goudse) mag via De Goudse Levensverzekeringen N.V., Leidsche Leven Holding B.V. (Leidsche) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 13 november 2020besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • De Goudse N.V. (De Goudse): is onderdeel van de Goudse Groep. De Goudse oefent via haar verzekeringsentiteit Goudse Schadeverzekeringen N V. het schadeverzekeringsbedrijf uit en door middel van haar verzekeringsentiteit Goudse Levensverzekeringen N.V. het bedrijf van levensverzekeraar (individueel en collectief) uit. De Goudse biedt haar producten via haar verzekeringsentiteiten aan via tussenpersonen. De Goudse is 100% eigenaar van VLC & Partners Holding B V. en richt zich via dochterondernemingen op de markt voor assurantiebemiddeling.
  • Leidsche Leven Holding B.V. (Leidsche): is de holdingmaatschappij van Leidsche Verzekering Maatschappij N.V. een naamloze vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Leidsche oefent volledige zeggenschap uit over Leidsche Verzekering Maatschappij N.V. en oefent via haar dochtermaatschappij Leidsche Verzekering Maatschappij N.V. het bedrijf van levensverzekeraar (individueel en collectief) uit. Leidsche biedt haar producten aan via tussenpersonen.
 

Documenten

De Goudse mag Leidsche overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 45.28 KB)