Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Cummins wil een aantal activiteiten van Faurecia Exhaust overnemen (concentratiemelding)

Cummins Inc. (hierna: Cummins) wil de activiteiten op het gebied van nabehandelingssystemen en gerelateerde onderdelen voor bedrijfsvoertuigen van Faurecia Exhaust International SAS (hierna: Faurecia Exhaust) overnemen. De bedrijven hebben op 5 juni 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Cummins heeft haar hoofdkantoor in de VS en ontwerpt, produceert, distribueert en onderhoudt motoren en aanverwante producten. Haar producten worden over de hele wereld verkocht aan original equipment manufacturers ("OEMs"), distributeurs en andere klanten.
  • Faurecia Exhaust: Faurecia NL maakt deel uit van de Faurecia bedrijvengroep, die op haar beurt deel uitmaakt van Forvia, een wereldwijde leverancier van auto-onderdelen. Forvia verkoopt een breed spectrum aan auto-onderdelen, van on-road (bv. vrachtwagens en bussen) tot off-road (bv. tractors en zware constructie en graaflaadmachines) toepassingen. Forvia is vooral actief in de ontwikkeling, productie en levering van onderdelen voor personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen. Haar activiteiten omvatten onder meer stoelen, interieur, verlichting en elektronica.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355