Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Coöperatieve Synergia Capital Fund V wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Aannemers Inkoop Centrale A.I.C. en DC Materieel (concentratiemelding)

Coöperatieve Synergia Capital Fund V U.A. (hierna: Synergia), een onderdeel van Synergia Capital Partners B.V., wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over B.V. Aannemers Inkoop Centrale A.I.C. (hierna: AIC) en DC Materieel B.V. (hierna: DC Materieel). De bedrijven hebben op 10 mei 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Synergia is een investeringsmaatschappij die door middel van investeringen actief is in de midmarket private equity. ln het bijzonder richt Synergia zich op investeringen in bedrijven die internationaal actief zijn in een nichemarkt en naar groei streven door middel van een buy-and-build-strategy.
  • AIC is een technische groothandel in bouwmachines, bouwmaterieel en containertechniek. Daarnaast heeft AIC zich gespecialiseerd in het verhuren, repareren, kalibreren en keuren van bouwmachines en -materieel. AIC geeft ook projectadvies aan aannemers- en bouwbedrijven op het gebied van bouwmaterieel. AIC is voornamelijk landelijk actief vanuit haar vestiging in Harderwijk.
  • DC Materieel is een groothandel in bouwmaterieel. DC Materieel richt zich daarbij met name op de bouwplaats inrichting, stroom & verlichting, opslag & transport, gereedschap en klimaat(materieel). Bovendien beschikt DC Materieel over specialisten die zich richten op het aanleggen, aansluiten en repareren van bouwmaterieel. DC Materieel is voornamelijk regionaal actief vanuit haar vestiging in Nieuwkuijk.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355