Kruimelpad

Coolblue mag ServiceHouse overnemen (concentratiebesluit)

Coolblue Holding B.V. mag ServiceHouse B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 15 februari 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Coolblue Holding B.V. (Coolblue) is via haar dochtervennootschap Coolblue B.V. voornamelijk actief op het gebied van verkoop van retail producten. Coolblue verkoopt consumentenproducten met betrekking tot beeld en geluid, telefonie, computer en tablets, huishouden en wonen maar daarnaast ook laadpalen en zonnepanelen. Sinds kort is Coolblue als wederverkoper ook actief op het gebied van de levering van energie aan kleinverbruikers.
  • ServiceHouse B.V. (ServiceHouse) is een energiedienstverlener met de focus op het aanbieden van geïntegreerde energie- en mobiliteitsoplossingen. ServiceHouse biedt energiecontracten aan retail klanten aan, biedt een platform voor back-end administratie van energiecontracten en biedt diensten aan met betrekking tot elektrisch opladen, waaronder installatie van laadpaalinfrastructuur, laadpassen en inzichten voor oplaadverbruikers. Daarnaast exploiteert en beheert ServiceHouse windmolens ten behoeve van energiecoöperaties wier coöperanten energie afnemen bij ServiceHouse en adviseert het over duurzame energieoplossingen zoals het opwekken van zonne-energie door derden.