Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie: echte keuze op de polismarkt?

De NZa en de ACM hebben samen onderzoek gedaan naar basisverzekeringen en de keuzes van consumenten. De aanleiding is de veelgehoorde klacht dat consumenten ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Er is voor consumenten veel (complexe) informatie te verwerken en die is niet altijd even goed vindbaar. Daarnaast lijken verschillen tussen basispolissen soms groter dan ze zijn. Betalen consumenten meer dan nodig? En zo ja, kunnen we er wat aan doen?

De toezichthouders ontvangen graag input op het concept-rapport en starten een openbare consultatie. De consultatie staat voor iedereen open, voor consumenten én organisaties. U heeft tot 31 januari om te reageren via het emailadres consultatiezorgverzekeringen@acm.nl. Uw reactie wordt gebruikt voor het opstellen van het eindrapport, maar uw reactie wordt niet openbaar gemaakt. De vragen voor deze openbare consultatie zijn:

  • Heeft u opmerkingen of suggesties bij de gebruikte gegevens?
  • Heeft u opmerkingen of suggesties bij de gevolgde methode?
  • Heeft u opmerkingen of suggesties bij de duiding van de resultaten?
  • Heeft u opmerkingen of suggesties bij de oplossingsrichtingen?
 

Documenten

Rapport: Echte keuze op de polismarkt? (PDF - 973.92 kB)