Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Codewijzigingsvoorstel Allocatiecode en Invoedcode in verband met OBA

Netbeheer Nederland heeft een voorstel ingediend bij de ACM voor het wijzigen van de Allocatiecode gas en Invoedcode gas LNB. Netbeheer Nederland stelt voor in de Allocatiecode gas en Invoedcode gas LNB bepalingen over de rol en werking van de Operational Balancing Account (OBA) op te nemen. Ook wordt in het voorstel een aantal kleine wijzigingen voorgesteld om bepalingen in de Allocatiecode gas en Invoedcode gas LNB in lijn te brengen met de praktijk.

Gasunie Transport Services B.V. is met diverse partijen OBA’s overeengekomen, maar bepalingen over OBA’s in de codes ontbreken. Met het voorstel krijgt de OBA een basis in de codes. De op te nemen bepalingen zien op de rol en werking van de OBA. De bepalingen geven weer welke invloed de aanwezigheid van een OBA heeft op de allocatie van erkende programmaverantwoordelijken. Het proces van allocatie blijft volgens het voorstel ongewijzigd.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

 

Documenten

Codewijzigingsvoorstel Allocatiecode en Invoedcode in verband met OBA (PDF - 1.75 MB)