Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Codevoorstel publicatie calorische waarde en inbedrijfname elektriciteitsmeter

De ACM heeft een voorstel ontvangen van NEDU en Netbeheer Nederland om de Informatiecode elektriciteit en gas en de Begrippencode gas te wijzigen. Het voorstel bestaat uit twee delen. Het eerste deel heeft als doel de grootverbruikers van gas de mogelijkheid te geven om te controleren of op hun factuur het gasverbruik op de juiste manier is gecorrigeerd voor de calorische waarde van het gas. Deze correctiefactor varieert door het jaar heen en is momenteel niet publiek beschikbaar. Het codevoorstel regelt dat deze correctiefactoren openbaar gemaakt worden.

Het tweede deel van het voorstel voegt een extra controle van de netbeheerder toe nadat de medeverantwoordelijke een elektriciteitsmeter heeft geplaatst op een grootverbruikaansluiting. Hierdoor wordt voorkomen dat de netbeheerder onbedoeld een elektriciteitsaansluiting in bedrijf neemt waar nog geen meter is geplaatst. Een dergelijke controle is al praktijk bij gasaansluitingen.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

 

Documenten

Codewijzigingsvoorstel publicatie calorische waarde en inbedrijfname elektriciteitsmeter (PDF - 1.94 MB)