Kruimelpad

Besluit

Climate City Holding mag HC Groep overnemen (concentratiebesluit)

16-07-2020

Climate City Holding B.V. een onderdeel van de Gilde Equity Management (GEM) Benelux Fund IV Coöperatief B.A., mag HC Groep B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 14 juli 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Climate City Holding B.V.: een nieuw opgerichte portfolio-onderneming onder (indirecte) uitsluitende zeggenschap van Gilde Equity Management Benelux Fund IV Coöperatief B.A.
  • Gilde Equity Management Benelux Fund IV Coöperatief B.A.: via de Gilde Fondsen actief op het gebied van het investeren van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux regio, voornamelijk door middel van buy-outs.
  • HC Groep B.V.: is actief op het vlak van het ontwerp, de productie, installatie en verkoop van luchtregelings-, ventilatie- en brandveiligheidsproducten, systemen, controletechnologie en oplossingen, waaronder begrepen het onderhoud daarvan. De activiteiten van HC Groep betreffen in belangrijke mate project-gerelateerd aannemingswerk en zijn voornamelijk gericht op kantoren en diverse openbare gebouwen (musea, etc.).