Kruimelpad

Climate City Holding mag HC Groep overnemen (concentratiebesluit)

Climate City Holding B.V. een onderdeel van de Gilde Equity Management (GEM) Benelux Fund IV Coöperatief B.A., mag HC Groep B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 14 juli 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Climate City Holding B.V.: een nieuw opgerichte portfolio-onderneming onder (indirecte) uitsluitende zeggenschap van Gilde Equity Management Benelux Fund IV Coöperatief B.A.
  • Gilde Equity Management Benelux Fund IV Coöperatief B.A.: via de Gilde Fondsen actief op het gebied van het investeren van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux regio, voornamelijk door middel van buy-outs.
  • HC Groep B.V.: is actief op het vlak van het ontwerp, de productie, installatie en verkoop van luchtregelings-, ventilatie- en brandveiligheidsproducten, systemen, controletechnologie en oplossingen, waaronder begrepen het onderhoud daarvan. De activiteiten van HC Groep betreffen in belangrijke mate project-gerelateerd aannemingswerk en zijn voornamelijk gericht op kantoren en diverse openbare gebouwen (musea, etc.).