Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Broekhuis wil drie vestigingen van Auto Versteeg Buurman overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Broekhuis Dealer Holding B.V. wil vestigingen van Auto Versteeg Buurman Groep B.V. in Ede, Veenendaal en Wageningen overnemen. De bedrijven hebben op 1 november 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Broekhuis Dealer Holding B.V.: de Broekhuis Groep bestaat uit 67 autodealerbedrijven, 1 dealer voor campers, 1 dealer voor motorfietsen, 1 leasemaatschappij, 1 verhuurbedrijf, 15 schadeherstelbedrijven, 3 vestingen voor fietsen, 1 vestiging voor financieringen en verzekeringen en 1 vestiging voor bedrijfswageninrichting. De Broekhuis Groep biedt in totaal 20 merken als dealer aan: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën, DS, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, MINI, Mitsubishi, Opel, Peugeot, SEAT, ŠKODA, Volkswagen, Volvo en XBUS. De groep opereert voornamelijk in Midden-, Oost-, en Noord-Nederland.
  • Auto Versteeg Buurman Groep B.V.: is actief als dealer van personenauto's en lichte bedrijfsauto's. Zij voert dealerschappen van de merken Peugeot, Citroën, Suzuki, Mitsubishi,Toyota, Nissan, JAC en XBUS. De groep vertegenwoordigt deze merken in de provincies Gelderland en Utrecht.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 235