Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boon neemt voormalige Coop supermarkt van Plus in Uddel over

Boon mag voormalige Coop supermarkt van Plus in Uddel overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt deze overname goed. De overdracht van de franchiseovereenkomst van de winkel in Uddel is het gevolg van de fusie tussen Plus en Coop.

Wat is er aan de hand?

In december 2021 heeft de ACM de fusie tussen Plus en Coop goedgekeurd onder voorwaarden dat twaalf supermarkten verkocht moesten worden aan een concurrent. Op die manier blijven er voldoende concurrerende supermarkten voor consumenten in hun buurt.

Op 18 mei 2022 heeft de ACM de afstoting van acht winkels aan supermarktketen Boni goedgekeurd. Op 16 juni 2022 heeft de ACM de afstoting van de franchiseovereenkomst te Wekerom aan AH goedgekeurd. Op 26 juli 2022 heeft de ACM de afstoting van de franchiseovereenkomst te Rolde aan AH goedgekeurd. Op 23 augustus 2022 heeft de ACM de afstoting van de winkel op Vlieland aan Poiesz goedgekeurd.

Plus heeft nu Boon voorgedragen om de franchiseovereenkomst van de voormalige Coop-winkel in Uddel over te nemen van Plus. De ACM keurt de overname van de franchiseovereenkomst door Boon goed.

Met voltooiing van deze overname zijn alle twaalf supermarkten overgedragen.

Wat doet de ACM bij fusie en overnames

Het is bij elke fusie of overname de vraag of er nog voldoende concurrentie overblijft. Bij supermarktfusies kijkt de ACM onder andere of er voor consumenten nog voldoende alternatieven overblijven om een supermarkt in hun buurt te kiezen.

Concurrentie zorgt ervoor dat producten voor een goede prijs en kwaliteit op de markt zijn en dat innovatie wordt gestimuleerd. Daarom beoordeelt de ACM vooraf of de bedrijven mogen fuseren of elkaar mogen overnemen. De ACM gaat na of de markten goed blijven werken voor mensen en bedrijven, nu en in de toekomst.

 

Documenten

Openbaar besluit goedkeuring overdracht winkel Uddel aan Boon (PDF - 107.23 KB)