Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bo-Rent vermeldt prijzen voortaan duidelijker

 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Bo-Rent opgedragen zijn prijzen voor de verhuur van auto’s en bouwmaterialen voortaan inclusief BTW te vermelden. Eerder had de toezichthouder na meldingen van consumenten vastgesteld dat het bedrijf adverteerde met prijzen exclusief BTW in online en offline advertenties. Bedrijven die leveren aan consumenten moeten hun prijzen inclusief BTW vermelden. Bernadette van Buchem,  directeur consumenten van de ACM: “Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hun prijzen eerlijk vermelden. Alleen dan kunnen consumenten prijzen goed vergelijken.”

Juiste prijsvermelding

Inmiddels heeft Bo-Rent de prijsvermelding op zijn website aangepast. De bezoeker van de website kan voortaan aangeven of hij consument of ondernemer is. Consumenten krijgen vervolgens prijzen inclusief BTW te zien. Ook op auto’s adverteert Bo-Rent met prijzen voor de verhuur. Deze zullen uiterlijk eind dit jaar door Bo-Rent worden aangepast.

Bij de controle van de prijzen stuitte de ACM ook nog op andere zaken die niet in orde waren op de website van Bo-Rent. Optionele diensten zoals verzekeringen bij de verhuur van auto’s aan consumenten waren vooraf aangevinkt. Dit mag niet. De consument moet bij dit soort opties zelf actief aangeven of hij die wil afnemen. Bij self-storage verhuur ontbrak informatie over de verplichte aanschaf van het slot bij de prijsvermelding. Ook deze zaken heeft Bo-Rent voortvarend aangepast.

Duidelijke tarieven en voorwaarden zijn een belangrijk aandachtspunt van de ACM, zodat consumenten beter kunnen kiezen en vergelijken en ondernemers eerlijker met elkaar kunnen concurreren. De ACM heeft verschillende instrumenten tot haar beschikking om consumentenproblemen op te lossen. Bij haar keuze voor een aanpak zet de ACM de consument centraal. In dit geval kiest de ACM voor een snelle, gerichte aanpak. In andere gevallen kiest ACM ervoor een boete op te leggen.