Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Biltz Consortium mag Meerbouw Rotterdam Holding overnemen (concentratiebesluit)

Biltz Consortium B.V., een onderdeel van Nordian Fund III Coöperatief U.A., mag Meerbouw Rotterdam Holding B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 13 februari 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Biltz biedt renovaties en onderhoudsdiensten voor residentiële – en niet-residentiële gebouwen. Haar werkzaamheden bestaan onder meer uit planmatig onderhoud, (constructieve) renovatiewerkzaamheden, schilderwerk, brandpreventie, stoffeerwerk en projectinrichting. Dit doet zij hoofdzakeijk voor institutionele cliënten zoals woningbouwverenigingen. Nordian betreft op haar beurt een Nederlandse private equity investeerder.
  • Meerbouw is een integraal aannemingsbedrijf voor de zakelijke markt. De activiteiten van Meerbouw zijn gericht op de uitvoering van nieuwbouw, verbouw, renovatie, transformatie, verduurzaming en vastgoedbeheer. In het bijzonder verricht zij werkzaamheden voor woningbouwcorporaties, scholen en vastgoedeigenaren.
 

Documenten

Biltz Consortium mag Meerbouw Rotterdam Holding overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 39.15 KB)