Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bestuursvoorzitter Chris Fonteijn vertrekt bij de ACM

 

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), heeft vandaag aangekondigd dat hij bij de ACM gaat vertrekken. Hij stopt op 1 mei 2018.

Chris Fonteijn maakte zijn besluit bekend op de nieuwjaarsbijeenkomst van de ACM. “Deze beslissing gaat me enorm aan het hart. Ik wil mezelf dwingen om een nieuwe uitdaging te vinden en dat lukt het beste buiten de ACM”, zei hij in zijn toespraak.

Na een carrière in de advocatuur werd Chris Fonteijn in 2005 benoemd als Collegevoorzitter van de OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit). In 2011 volgde het voorzitterschap van BEREC (het Europese samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders) en de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit). Hij werd toen ook benoemd als toekomstig voorzitter van de ACM. Chris Fonteijn is momenteel ook vicevoorzitter van de International Competition Network (ICN), het mondiale samenwerkingsverband van mededingingstoezichthouders.

Bij zijn vertrek heeft Chris Fonteijn 13 jaar leiding gegeven aan de OPTA, de NMa en de ACM. De ACM viert dan zijn eerste lustrum. “Dat is een mooi moment om afscheid te nemen”, zei hij in zijn toespraak. “De ACM is een succes. Het is een onafhankelijke, open organisatie met zeer professionele medewerkers. Ik heb daar alles in gelegd wat ik heb. Ik ben er trots op.”

Henk Don en Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuursleden van de ACM: “Wij gaan Chris missen. De ACM heeft veel aan hem te danken. Als eerste voorzitter van de ACM heeft Chris een ACM-brede strategie ontwikkeld: kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten en probleemoplossend toezicht. Daarmee heeft hij de fusie van drie toezichthouders tot een succes gemaakt. Kenmerkend is hoe hij de vertrouwde aanpak steeds ter discussie stelt en ons uitdaagt om sneller en effectiever resultaat te boeken.”

De wervingsprocedure voor een nieuwe voorzitter begint binnenkort.