Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bestuurslid Henk Don vertrekt bij de ACM

Henk Don, bestuurslid van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), heeft aangekondigd dat hij vertrekt bij de ACM. Hij stopt op 1 februari 2020.

Bij zijn vertrek is Henk Don ruim tien jaar lang bestuurslid geweest van de NMa en daarna de ACM. Henk Don: “Ik vind het werk bij de ACM nog steeds fascinerend. Maar je moet vertrekken voordat dat anders wordt. Een rode draad in mijn werkende leven is economie tussen wetenschap, praktijk en toezicht, daar wil ik na mijn vertrek bij de ACM mee doorgaan.”

Loopbaan

Vanaf 1978 werkte Henk Don bij het Centraal Planbureau (CPB), met een onderbreking van een jaar toen hij aan de Universiteit van Pennsylvania werkte. Tot 1984 was hij betrokken bij de ontwikkeling van modellen voor de nationale en wereldeconomie. In 1985 werd hij sectorhoofd en in 1989 onderdirecteur. Van 1994 tot februari 2006 was hij directeur van het CPB. Naast zijn werkzaamheden bij het CPB was hij van 1990 tot 1999 deeltijdhoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1 mei 2006 tot 1 oktober 2009 was hij bijzonder hoogleraar Econometrie en Economisch Beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Per 1 oktober 2009 werd hij benoemd tot bestuurslid bij de NMa en per 1 april 2013 bij de ACM.

Werving nieuw bestuurslid

De wervingsprocedure voor een nieuw bestuurslid van de ACM begint binnenkort.