Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit tot intrekking 0906-0400404 wegens misbruik van tarifering

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de toekenning van het informatienummer 0906-0400404 ingetrokken vanwege misbruik van de tarifering van het nummer door de nummergebruiker Zoekopnummer.nl B.V. (Zoekopnummer). Zoekopnummer gebruikte het nummer voor het aanbieden van een doorschakeldienst naar de BelastingTelefoon. Bellers werden onder andere doorverbonden met het gratis nummer van de Belastingdienst. De kosten bedroegen 90 cent per minuut en tikten door nadat de beller werd doorverbonden.

Bellers werd niet duidelijk gemaakt wie de aanbieder van de dienst was en dat het ging om een doorschakeldienst waarvan de kosten na het doorschakelen bleven doortikken.

De ACM had het 0906-nummer eind februari al geblokkeerd, omdat er na verkennend onderzoek aanwijzingen waren dat de nummergebruiker niet voldeed aan de wettelijke regels. Na nader onderzoek bleek daarvan inderdaad sprake en heeft de ACM besloten het nummer in te trekken.

 

Documenten

Besluit tot intrekking 0906-0400404 wegens misbruik van tarifering (PDF - 4.26 MB)