Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit overkomstduur en postvestigingenbeleid 2020

PostNL heeft in 2020 de brievenbuspost met een vijfdaagse bezorgplicht in 94,3 procent van de gevallen op tijd bezorgd. De wettelijke eis is om minimaal 95 procent van deze brieven op tijd te bezorgen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat er, door omstandigheden in 2020 als gevolg van de coronapandemie, voldoende aanknopingspunten zijn om te stellen dat er sprake was van overmacht en ziet af van het nemen van maatregelen.

Voor brieven met een zesdaagse bezorgplicht (rouwbrieven en medische brieven) heeft PostNL in 2020 voldaan aan de wettelijke eis om minimaal 95 procent op tijd te bezorgen: 96,8 procent is op tijd bezorgd. Ook heeft PostNL genoeg postvestigingen om ervoor te zorgen dat iedere Nederlander voldoende toegang heeft tot zijn dienstverlening. De ACM heeft deze bevindingen aan PostNL bevestigd. De ACM ziet erop toe dat PostNL zich aan de regels houdt.

 

Documenten

Besluit overkomstduur en postvestigingenbeleid 2020 (PDF - 103.65 KB)