Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op klacht Ryanair over tarieven Eindhoven Airport 2019

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aan de hand van klachten van Ryanair beoordeeld of Eindhoven Airport heeft voldaan aan de regels voor het vaststellen van de tarieven en voorwaarden per 1 april 2019.  

De ACM oordeelt dat de klachten van Ryanair over de tarieven en voorwaarden van Eindhoven Airport ongegrond zijn. 

Vaststelling tarieven en voorwaarden

Sinds 1 mei 2018 geldt voor Eindhoven Airport de verplichting om jaarlijks tarieven en voorwaarden vast te stellen volgens de procedure in de Wet luchtvaart. Op 30 oktober 2018 heeft Eindhoven Airport voor het eerst tarieven en voorwaarden vastgesteld die in werking zijn getreden per 1 april 2019. Gebruikers van de luchthaven, waaronder luchtvaartmaatschappijen, hebben de mogelijkheid om over deze tarieven en voorwaarden klachten in te dienen bij de ACM.

Klachten van Ryanair

Volgens Ryanair heeft Eindhoven Airport niet alle informatie verstrekt waartoe zij verplicht was. Bovendien zou Eindhoven Airport onvoldoende hebben gereageerd op haar brieven en zienswijze in de consultatieprocedure. Tot slot stelt Ryanair dat de kortingsregeling op het passagierstarief op basis van de bezettingsgraad van een vliegtuig discriminerend is.  

De ACM heeft op basis van de klachten van Ryanair geen overtreding van de regels gevonden door Eindhoven Airport. 
 

 

Documenten

Besluit op klacht Ryanair over tarieven Eindhoven Airport 2019 (PDF - 430.05 KB)