Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar productieprijs elektriciteit en drinkwater 2017 WEB (Caribisch Nederland)

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de productieprijzen voor elektriciteit en drinkwater op Bonaire, die gelden vanaf 1 januari 2017, vastgesteld. Met deze beslissing van de ACM was Water- en Energiebedrijf Bonaire N.V. (WEB) het niet eens en zij maakte hiertegen bezwaar.

De bezwaargronden van WEB waren gericht tegen de beschikkingen elektriciteit en drinkwater van WEB, het methodebesluit elektriciteit en drinkwater in Caribisch Nederland 2017-2021 en de WACC-methode Caribisch Nederland.

Resultaat heroverweging?

De ACM heeft deze besluiten aan de hand van de bezwaargronden van WEB heroverwogen. Dit heeft geleid tot bijgaande beslissing op bezwaar, inhoudende:

  • gegrondverklaring van de bezwaargrond over de distributiekosten elektriciteit voor de productie van drinkwater en daarmee herroeping van het bestreden besluit waarbij een hogere productieprijs drinkwater 2017 wordt vastgesteld.
  • ongegrondverklaring van de overige bezwaren tegen de beschikkingen, het methodebesluit en de WACC methode.

Of consumenten en bedrijven iets zullen merken van deze beslissing is aan WEB zelf, aangezien de ACM nog geen vaste en variabele gebruikstarieven (distributie) heeft vastgesteld.

 

Documenten

Besluit op bezwaar beschikkingen productieprijs elektriciteit drinkwater WEB 2017 (PDF - 413.28 KB)