Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit intrekken 0900-1848 wegens gebruik niet conform bestemming

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het informatienummer 0900-1848 ingetrokken omdat F-Touch Payrolling B.V. (F-Touch Payrolling) het nummer heeft ingezet voor een doorschakeldienst waarvoor een tarief per minuut in rekening werd gebracht. Dit is een gespreksverlengende dienst die volgens het Nummerplan telefoon- en ISDN-diensten niet mag worden aangeboden met een 0900-nummer.

Omdat toekenning van het nummer voor deze dienst in strijd zou zijn met het nummerplan, voldoet F-Touch Payrolling ook niet meer aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor toekenning van het nummer.

Ook heeft F-Touch Payrolling de aan het toekenningsbesluit verbonden voorschriften niet nageleefd. Een nummerhouder of nummergebruiker mag een nummer alleen gebruiken voor de dienst zoals omschreven in de aanvraag. Als hij het nummer wil gebruiken voor een andere dienst, dan heeft hij vooraf toestemming nodig van de ACM. F-Touch Payrolling heeft de ACM niet om toestemming verzocht. Als hij dat wel had gedaan, zou de ACM deze toestemming niet hebben verleend en zou zij F-Touch Payrolling erop hebben gewezen dat een doorschakeldienst met een tarief per minuut volgens de bestemming van 0900-nummers niet mag worden aangeboden via het informatienummer 0900-1848.

Om deze redenen heeft de ACM de toekenning van het informatienummer 0900-1848 ingetrokken.
 

Documenten

Besluit intrekken 0900-1848 wegens gebruik niet conform bestemming (PDF - 181.94 kB)