Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

BENU Apotheken wil 19 Medsen Apotheken overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

BENU Apotheken B.V., onderdeel van Brocacef Groep, wil 19 Medsen Apotheken overnemen. Brocacef Groep is onderdeel van PHOENIX Pharmahandel GmbH & CO KG. Het betreft de volgende 19 Medsen Apotheken: Apotheek Bos en Lommer (Amsterdam), Apotheek Orden (Apeldoorn), Apotheek Kooikersweg (Den Bosch), Apotheek Betje Wolff (Den Haag), Apotheek Mariahoeve (Den Haag), Apotheek Sahodrie (Den Haag), Apotheek Keyzer (Eindhoven), Apotheek Enschede Noord (Enschede), Apotheek Jassies (Enschede), Apotheek De Oostburg (Enschede), Apotheek Het Stadsveld (Enschede), Apotheek Wesselerbrink (Enschede), Apotheek Brandevoort (Helmond), Apotheek Nilling (Hendrik-Ido-Ambacht), Apotheek de Zeester (Hendrik-Ido-Ambacht), Apotheek Middelburg (Middelburg), Apotheek de Componist (Nieuwegein), Apotheek Te Werve (Rijswijk), Apotheek Sevenum (Sevenum).

De bedrijven hebben op 10 augustus 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • BENU Apotheken B.V. houdt zich bezig met de detailhandel in producten en diensten door openbare apotheken (321 eigendomsapotheken en 15 franchise-apotheken op 1 augustus 2023). Brocacef groep is daarnaast met name actief met haar volgesorteerde farmaceutische groothandel voor geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en aanverwante (logistieke) diensten. PHOENIX is vooral actief in de groothandel en de detailhandel in producten en diensten in de farmaceutische sector in Europa.
  • 19 Medsen Apotheken houdt zich bezig met de detailhandel in producten en diensten door openbare apotheken.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt   
Directie Mededinging   
Postbus 16326   
2500 BH Den Haag   
Telefoon: (070) 722 2000   
Telefax: (070) 722 2355