Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Autobedrijf Hoogenboom mag Autobedrijf Rijnwoud overnemen (concentratiebesluit)

Autobedrijf Hoogenboom B.V. (onderdeel van Pon Groep) mag Autobedrijf Rijnwoud, welke bestaat uit Automobielbedrijf Rijnwoud B.V. en Zeeuw en Van Engen Autostrada B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 21 februari 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Hoogenboom: De hoofdactiviteit van Hoogenboom is de (detail)handel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs)auto's van de merken Audi, SEAT, Skoda en Volkswagen en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. In het verlengde daarvan ontplooit Hoogenboom onder meer activiteiten op het gebied van onder meer autoverhuur en autoschadeherstel. Tevens is Hoogenboom een (indirecte) dochteronderneming van Pon Holding B.V.. De activiteiten van Pon zijn beperkt tot het houden van aandelen en/of het voeren van de directie in de verschillende werkmaatschappijen van Pon.
  • Pon Groep: is onder meer actief op het gebied van de import van (licht bedrijfs)auto’s. Gerelateerd daaraan ontplooit Pon Groep activiteiten op het gebied van de (detail)handel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs)auto’s om de daarbij behorende onderdelen en accessoires, autoleasing, autoverhuur, autoschadeherstel en bedrijfswageninrichting.
  • Autobedrijf Rijnwoud: Autobedrijf Rijnwoud is actief op het gebied van de (detail)handel in nieuwe en gebruikte personenauto's, van de respectievelijke merken Skoda (middels Rijnwoud) en Seat (middels Zeeuw), en de daarbij behorende onderdelen en accessoires.
 

Documenten

Autobedrijf Hoogenboom mag Autobedrijf Rijnwoud overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 36.78 KB)