Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Atlantis mag Andus Group overnemen (concentratiebesluit)

Atlantis mag Andus Group overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 20 april 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Atlantis B.V.: is een nieuw opgerichte portfolio-onderneming momenteel onder (indirecte) uitsluitende zeggenschap van Gilde Equity Management (GEM) Benelux Fund IV Coöperatief B.A. (het “Gilde Fonds”).
  • Gilde Fonds: wordt (indirect) beheerd door GEM Benelux Holding B.V. GEM Benelux Holding B.V. is actief op het gebied van het investeren van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux, voornamelijk door middel van buy-outs.
  • Andus Group B.V.: is actief op het vlak van (i) het ontwerp, engineering, productie en installatie van vuurvaste stenen, gietstukken en prefab-elementen op maat, alsook service en onderhoud voor installaties die deze producten bevatten, ii) EPC-contracten voor platforms en jackets voor de offshore windenergie- en olie- en gasmarkten, iii) het ontwerp, de bouw en de  installatie van bruggen en sluizen voor de infrastructuurmarkt iv) het ontwerp, de productie en het onderhoud van complexe staalconstructies, v) de productie van stalen procesapparatuur (waaronder drukvaten, reactoren, etc.), vi) het ontwerp en de productie van biersystemen, evenemententanks en bierbezorgingswagens, vii) de productie van gietstukken in ferro- en non-ferro legeringen en viii) de ontwikkeling, productie en installatie van designoplossingen voor de openbare ruimte.
 

Documenten

Atlantis mag Andus Group overnemen (PDF - 191.59 KB)