Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Athlon Car Lease Nederland wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over WagenPlan (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Athlon Car Lease Nederland B.V. (hierna: Athlon), een onderdeel van Mercedes-Benz Group A.G., wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over WagenPlan B.V. (hierna: Wagenplan), een joint venture opgericht door Achmea Schadeverzekeringen N.V. en de rechtsvoorganger van Athlon. De bedrijven hebben op 30 mei 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Athlon richt zich op het leasen van voertuigen en biedt in dat kader ook verschillende leasevarianten aan voor personen- en bestelauto’s. Ook biedt Athlon een flexibel mobiliteitsbudget aan (Athlon Flex), dat haar klanten ter beschikking kunnen stellen aan hun werknemers, die dit budget naar eigen inzicht kunnen uitgeven aan verschillende leaseproducten van Athlon, zoals personenauto’s of fietsen of aan het openbaar vervoer. Tevens is Athlon actief op het gebied van autoverhuur. Naast vestigingen in Nederland heeft Athlon 10 vestigingen buiten Nederland (in Europa).
  • WagenPlan richt zich op het leasen van personen- en bestelauto’s. Verder biedt WagenPlan ook software aan ter vereenvoudiging en automatisering van de zakelijke reisadministratie. WagenPlan heeft één vestiging in Nederland en is niet actief buiten Nederland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355