Kruimelpad

Besluit

ASR Deelnemingen en Elechos mogen een gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over HumanTotalCare (concentratiebesluit)

31-05-2019

ASR Deelnemingen N.V., een onderdeel van de a.s.r.- Groep, en Elechos B.V. mogen een gezamenlijke zeggenschap verkrijgen over HumanTotalCare B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 29 mei 2019 besloten. Er blijft na deze transactie voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • a.s.r.-Groep: actief op het gebied van verzekeringen en financiële producten; a.s.r.-Groep biedt tevens met verzekering samenhangende arbodiensten aan.
  • HumanTotalCare B.V.: is een adviseur en partner op het gebied van werk en gezondheid, met inbegrip van preventie- en reïntegratiediensten (arbodiensten).

De NZa heeft deze transactie op 13 mei 2019 goedgekeurd.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de fusie of overname wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij de bedrijven die een fusie of overname hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.