Kruimelpad

Arvesta mag Benfried, Benfried International en Benfried Multigrow overnemen (concentratiebesluit)

Arvesta B.V. mag Benfried B.V., Benfried International B.V. en Benfried Multigrow B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 28 juli 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Arvesta B.V. is onderdeel van de Arvesta Groep, bestaande uit onder meer Alliance B.V. en SANAC B.V., welke ondernemingen actief zijn in de Nederlandse land- en tuinbouwsector. Alliance B.V. levert gewasbeschermingsmiddelen en is actief met de verkoop van en voorlichting over zaden, meststoffen en folies. SANAC B.V. is een toeleverancier voor de land- en tuinbouw in België en Noord-Frankrijk en levert een totaalpakket van gewasbescherming, plantenvoeding, zaden en benodigdheden voor land- en tuinbouw. De Arvesta Groep richt zich zowel op professionele land- en tuinbouwbouwers, als op particulieren (“groen” hobbyisten), maar ook tot veehouders, tuinliefhebbers, of thuisbakkers.
  • Benfried B.V., Benfried International B.V. en Benfried Multigrow B.V. vormen gezamenlijk de Benfried Groep, welke met name actief is als toeleverancier van (glas)tuinbouwbedrijven. De Benfried Groep is actief in de handel in, en de fabricage van, tuin(bouw)benodigdheden en levert aan tuinders en kwekers, hoveniers, wederverkopers en particulieren binnen en buiten Nederland. Daarnaast is de Benfried Groep actief in de productie, het verwerken, samenstellen en verkopen van steenwolproducten aan kwekers en tuinders.